KLEURENSAUNA: Weldaad voor body & mind

In de kleurensauna van de Relatie Company kun je niet alleen heerlijk relaxen, je wordt ook blootgesteld aan een scala aan kleuren, waarbij elke kleur weer zijn eigen unieke voordelen heeft voor je gezondheid – lichamelijk én geestelijk!

De kleur blauw werkt bijvoorbeeld ontspannend en verlaagt je bloeddruk, terwijl rood je hartritme verhoogt, wat een gunstig effect heeft op je spieren en organen. Zo heeft elke kleur z’n eigen helende kwaliteiten. Een kleurensauna ziet er dus niet alleen heel leuk uit als je er binnenstapt, maar heeft ook een positief effect op je lichaam en geest. Na de kleurensauna heb je het gevoel dat je de hele wereld weer aankunt. Een mooier cadeau kun je jezelf toch niet geven? Denk er ook eens aan een ander dat plezier te doen door een cadeaubon voor een floatsessie te schenken.

Kleurentherapie

De achterliggende gedachte van de kleurensauna is de heilzame werking van kleurentherapie, ook wel chromotherapie genoemd. De therapie gaat ervan uit dat het lichaam de geest volgt, zoals in >> oosterse geneeswijzen al eeuwenlang wordt erkend. De oorzaak van lichamelijke klachten kan liggen in een verstoord evenwicht tussen de energie van de geest en het lichaam. Eenvoudiger gezegd: heb je fysieke problemen, dan komt dit wellicht doordat je geestelijk niet lekker in je vel zit.

Hoe werkt het?
Met behulp van kleuren kan de gemoedstoestand worden verbeterd of in evenwicht worden gebracht. Kleuren hebben namelijk invloed op het bioritme en elke kleur heeft een specifieke golflengte en snelheid. Door middel van gekleurde lichtstralen worden vibraties van het lichaam gestabiliseerd of in de goede richting bewogen. Richting een betere gezondheid en meer rust & harmonie in je leven! Maar ook voor lichamelijk ‘zichtbare’ klachten kan lichttherapie soelaas bieden. Zo is aangetoond dat lichttherapie goed werkt bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en jeuk, waarbij de conditie van de huid aanzienlijk verbeterd kan worden.

Bij de Relatie Company gaan wij uit van het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest vanuit de Bron die iedereen in zich heeft. Dit betekent dat je niet exact hoeft ‘te weten’ op welk niveau de heling gaat plaatsvinden. Probeer het gewoon te ondergaan en ervaar hoe de energie voor jou weer gaat stromen.

Praktisch
Je krijgt jouw eigen, sfeervolle welnessruimte die van alle gemakken is voorzien. Denk hierbij aan een privédouche en verzorgingsproducten. In de ruimte waarin de kleurensauna zich bevindt, kun je ook gebruikmaken van het floatingbad– desgewenst kun je de kleurensauna en floating combineren. Als je vaker naar de kleurensauna wilt, of een bezoek wilt afwisselen met massage, yoga of een van de therapievormen binnen de Relatie Company, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Om het prettige gevoel na de kleurensauna vast te houden, kan bijvoorbeeld onze medewerker orthomolulaire voedingstherapie je helpen gezonder te leven.

Oosterse geneeswijzen: chakra’s, kleuren en aura’s

Kleurentherapie is gebaseerd op chakra’s en aura’s. Chakra’s zijn de zeven energiecentra langs de ruggengraat.
Een aura is een persoonlijk energieveld; dit is voor iedereen weer verschillend. Sommige mensen geven aan dat ze aura’s kunnen zien; ze zien dan een wazig gekleurd licht rond het lichaam.
Elke aura heeft zijn eigen kleur. Een lichaam dat niet in balans is, heeft bijvoorbeeld een aura met donkere, modderige kleuren.
Volgens de Chinese geneeskunde kunnen licht en kleur een verstoorde balans weer herstellen.

 

Cadeaubonnen

Iedereen kan wel een booster vanuit de Bron gebruiken! Jezelf natuurlijk of maak een ander blij door met een cadeaubon die recht geeft op een kleurensaunasessie. 

Ben je nieuwsgierig en wil je onze kleurensauna weleens proberen?
Maak dan een afspraak.

Betekenis van kleuren binnen kleuren therapie

Rood
ondersteunt de bloedsomloop en kent verschillende toepassingsgebieden. Bijvoorbeeld bij wonden en ontstekingen, infecties, bloedarmoede, astma, ziekten van het strottenhoofd, huidziekten en chronisch hoesten. Maar je wordt ook spraakzaam van de kleur rood, opgewonden en hartstochtelijk. Het is een kleur die je in beweging brengt!

Blauw
is de kleur van vrede en oneindigheid, de kleur van de zee en werkt rustgevend, ontspannend en kalmerend. De kleur wordt toegepast bij actieve ontstekingen; chronische ontstekingen zoals jicht en reuma, pijn en verstopping, hoofdpijn en migraine, maagpijn, spierkrampen en bepaalde hartaandoeningen. Ook wratten kunnen verdwijnen door instraling met blauw licht. Daarnaast heeft blauw licht een gunstige werking bij slapeloosheid en angst, bloedingen, impotentie en overgangsproblemen.

Geel
zorgt ervoor dat je alert blijft en geeft een blij gevoel. Geel ondersteunt de darmen bij de stofwisseling en klier activiteiten, het stimuleert de vorming van maagsappen en wordt bij alle klachten van de spijsvertering gebruikt. Daarnaast wordt geel licht toegepast bij de bestrijding van klierziekten en ziekten van het lymfesysteem en ter versterking van zenuwstelsel. Geel bevordert de levenslust en laat neerdrukkende gevoelens zoals hoofdpijn verdwijnen.

Groen
zorgt voor ontspanning en emotioneel evenwicht. Groen licht wordt toegepast bij de behandeling van bronchitis, hoest en ontstekingen van de gewrichten. Groen licht heeft ook een positieve invloed op de behandeling van tumoren, zweren en cysten, en bij oogziekten en suikerziekte. Groen brengt je in balans en bevordert je gevoel van tevredenheid. Het werkt bovendien ontspannend en kalmerend.

Oranje
is de kleur van creativiteit waarvan je vrolijk wordt. De kleur wordt ingezet bij de behandeling van bijvoorbeeld depressie, psychosen, angst, ontevredenheid en zwaarmoedigheid, en bij klachten aan het hart- en vaatstelsel. Oranje is een verwarmende kleur: een korte instraling met oranje licht maakt dat je met meer energie de dag ingaat.

Violet
brengt balans in het afweersysteem en staat voor spiritualiteit. Het is daarmee de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. Violet geeft geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie. De kleur wordt toegepast bij de behandeling van het lymfesysteem en de milt. Bij mensen die lijden aan een eetprobleem helpt het om de eetlust te remmen.

Floaten en zwangerschap
Maak jezelf en je kindje blij met een floatsessie. Of trakteer een zwangere vriendin op een ultiem ontspanmoment door haar een cadeaubon te geven. Floaten is daarnaast de ideale afronding van een sessie zwangerschapscoaching.

Cadeaubonnen
Iedereen kan wel een booster vanuit de Bron gebruiken! Jezelf natuurlijk of maak een ander blij door met een cadeaubon die recht geeft op een floatingsessie.  Ben je nieuwsgierig en wil je ons floatbad weleens proberen?
Maak dan een afspraak of vraag naar de mogelijkheden via info@derelatiecompany.nl of bel 06-20471351