FLOATEN: Energiebooster voor je bron

Of je het nou doet het om bepaalde klachten aan te pakken of om gewoon lekker tot rust komen, één ding is zeker: na een floatsessie in de sfeervolle sparuimte van de Relatie Company voel je je als herboren. En wist je al dat één floatsessie gelijkstaat aan vijf uur nachtrust?

Met floaten ben je even helemaal tijd- en gewichtloos. Door het zoute water blijf je drijven en ervaar je hoe het is om geen zwaartekracht te voelen. Na een floatsessie heb je het gevoel dat je de hele wereld weer aankunt. Je voelt je energiek, je lichaam is uitgerust en je bent helemaal happy. Misschien heb je zelfs een nieuw idee bedacht, ben je tot een bepaald inzicht gekomen, of heb je iets ouds definitief losgelaten. Dit zou allemaal zomaar kunnen, want floaten brengt je bij je bron.

‘Let food be the medicine and medicine be the food.
Eat well, live well, be well’

(Hippocrates)

Magnesium is heilzaam

Het geheim van floaten? Dat zit ’m onder andere in het gebruik van magnesiumkristallen. Magnesium stuurt 327 lichaamsprocessen aan die helpen bij het ontspannen van je spieren, het onderhouden van je zenuwstelsel en het verbeteren van de conditie van spieren, botten en bloedvaten. Ook helpt magnesium je uithoudingsvermogen een handje en daalt de ‘hersenfrequentie’ – ofwel: je ervaart ‘overall’ meer rust. Niet zo vreemd dus dat magnesium ook wel het ‘antistressmineraal’ wordt genoemd. Dat kan iedereen wel gebruiken in deze hectische tijden. Een mooier cadeau kun je jezelf toch niet geven? Maar denk er ook eens aan een ander dat plezier te doen door een cadeaubon te schenken.

Magnesiumpilletje niet genoeg
Magnesium is dus onmisbaar voor een gezond leven. Toch zijn er veel mensen die kampen met een magnesiumtekort. Misschien jij ook wel. Hoe dat komt? Magnesium zit steeds minder op een natuurlijke manier in onze voeding. Daardoor is het ook steeds lastiger om er voldoende van binnen te krijgen. Ja, het klopt dat je magnesiumpillen bij kunt slikken… Maar dat helpt slechts ten dele. Het maagdarmkanaal kan namelijk maar 20 procent van een magnesiumpilletje opnemen. Het mineraal werkt wél voor de volle honderd procent als het via de huid je lichaam binnenkomt – zo gaat het rechtstreeks naar je cellen.

Extra gunstig voor zwangere vrouwen en hun kindje
Een keer per twee weken floaten is voldoende om je magnesiumtekort aan te vullen. Je hoeft er niets anders voor te doen, dan simpelweg ondergaan: lekker drijven zonder daarbij door iemand gestoord te worden. Floaten is voor iedereen geschikt, het is heilzaam voor jong en oud. Wél zijn er groepen mensen die een extra ‘magnesium-zetje’ in de rug kunnen gebruiken: zwangere vrouwen bijvoorbeeld, die wel 20 tot 40 procent méér magnesium nodig hebben voor de groei van hun baby.

En… je wordt er gelukkig van!
Tijdens een floatsessie komt er endorfine vrij, ook het gelukshormoon of ‘happy mineral’ genoemd. Het opwekken van dit hormoon gaat gepaard met een gevoel van euforie en geluk. Kortom: van floaten word je dus echt happy. Het fijne gevoel en de heilzame effecten houden na een floatsessie nog wel even aan. Zo ben je beter gewapend tegen overprikkelingen en de uitdagingen van het hectische leven. Je kunt er na een sessie weer even tegen. Maar… je kunt floaten vergelijken met sporten: hoe vaker je het doet, hoe meer effect je ervan zult ondervinden.

Symptomen bij magnesiumtekort

Bloedsuikers; verhoogde kans op diabetes en hypoglycemie
Stofwisseling; verstoring van glucose,- eiwit- of vetstofwisseling 
Brein; burn-out, depressie, angsten, gebrek aan concentratie 
Hart en vaten; hoge bloeddruk, vaatvernauwing, hartkloppingen, pijn in hartstreek 
Spieren; verkrampte, gespannen of trillende spieren, stijfheid
Zenuwen; onrust, nervositeit, gespannenheid, hoofdpijn en migraine, fybromylogie. Gevoelig voor prikkels. Koude handen en voeten, neuropathie.
Botten; osteoperose, artrose en reumatische klachten
Hormonen; verstoorde hormoonspiegel tijdens menstruatie, zwangerschap, overgang

Magnesium voor een gezond leven

Het is wetenschappelijk aangetoond dat magnesium een helende werking heeft op lichaam en geest. Wat zijn zoal de gezondheidsvoordelen?

Verlaagt de bloeddruk en stabiliseert het hartritme | Stimuleert de bloedcirculatie en verbetert de zuurstofopname | Stimuleert vetverbranding | Vermindert stress | Ondersteunt aanmaak andere mineralen en vitamines | Werkt als aanvullende therapie voor stress-, burn-out- en angstklachten | Sneller herstel van fysieke klachten zoals blessures | leidt tot extra creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht | Hernieuwde energie versterkt immuunsysteem | Booster voor je vitaliteit

Tijdens het floaten kom je bij de bron

Je zult merken dat floaten een totaal nieuwe ervaring is. Zodra je in het floatbad ligt, is je eerst gedachte: wow, ik blijf echt drijven! Dat is een raar gevoel…

Je experimenteert met beweging, in eerste instantie gaan je gedachten alle kanten op. Dat ‘onwennige’ gevoel is heel normaal en duurt niet lang. Voor je het weet neemt de rust het van je over: je kunt alleen nog maar drijven en ontspannen.
En ineens, als je helemaal in het niets zweeft, zit de sessie er alweer op. Tijd om het zout van je lichaam te spoelen en na te genieten met een kopje thee.

Floaten en zwangerschap
Maak jezelf en je kindje blij met een floatsessie. Of trakteer een zwangere vriendin op een ultiem ontspanmoment door haar een cadeaubon te geven. Floaten is daarnaast de ideale afronding van een sessie zwangerschapscoaching.

Cadeaubonnen
Iedereen kan wel een booster vanuit de Bron gebruiken! Jezelf natuurlijk of maak een ander blij door met een cadeaubon die recht geeft op een floatingsessie.  Ben je nieuwsgierig en wil je ons floatbad weleens proberen?
Maak dan een afspraak of vraag naar de mogelijkheden via info@derelatiecompany.nl of bel 06-20471351