DE DIEPTE IN

RATIO
De Relatie Company staat voor de driehoek Lichaam, Ratio en Familiesystemen. Zo kijken we samen met jou ook zorgvuldig naar het ‘verhaal’ dat je over jezelf hebt gemaakt en je belemmert te leven vanuit je authentieke bron. In de westerse wereld draait alles om de ratio, het ‘denken’. De connectie met ons hart is naar de achtergrond verdwenen. Zo veel we over alles willen nadenken, zo weinig vóélen we echt. We zijn geneigd de oplossingen, problemen of vragen die we hebben, ‘rationeel’ buiten onszelf te zoeken: het ligt aan de situatie, die we als onprettig ervaren, of aan de ander die niet doet wat we willen. En als we daar een ‘oplossing’ voor hebben gevonden, blijkt dit slechts een tijdelijke vervulling omdat we voorbijgaan aan onze authentieke bron.

ONZE AANPAK
Blijvende vervulling, tevreden zijn en je ‘compleet’ voelen begint bij jezelf. Dat klinkt eenvoudig, maar wat hebben we er een moeite mee! De Relatie Company kijkt samen met jou hoe de blokkades, beperkingen en negatieve gedachten zich rationeel bij je manifesteren. Vervolgens helpen we je vanuit je hoofd weer in je hart te komen. Dat doen we door de aandacht te verleggen naar onbewuste processen die ten grondslag liggen aan je hulpvraag. Door die inzichtelijk te maken, krijg je handvatten om je autonomie terug te pakken. Door aandacht te besteden aan het onbewuste, ontstaat inzicht. En op basis van dit inzicht kun je bewust besluiten actie te ondernemen (of niet). Ook al hebben we veel overeenkomsten als mens, onze ontwikkeling en behoeften zijn uniek. Daarom is onze werkwijze afgesteld op jouw specifieke omstandigheden.

PSYCHOLOOG ROBIN KOOIJ: “Vragen zoals ‘Wie ben ik?’ of ‘Waarom overkomt mij dit?’ – niemand ontkomt eraan af en toe stil te staan bij zichzelf. Door je bewust te worden van je ‘ego’, kom je dichter bij wie je ten diepste bent. Het ego met daaraan verwante overtuigingen en gedragingen vormt het overlevingsmechanisme dat je als kind hebt ontwikkeld. Het kan je in de loop der jaren hebben verwijderd van wie je werkelijk bent. In de sessies richten we ons op het verbeteren van inzicht in de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Door inzicht in de ontwikkeling van je overlevingsdeel, leer je van hoofd naar hart te gaan, van ego naar essentie.”

‘Geworteld zijn is wellicht de belangrijkste en minst erkende behoefte van de mensenziel.’

FAMILIESYSTEMEN
De Relatie Company staat voor de driehoek Lichaam, Ratio en Familiesystemen. Door alle drie de onderdelen in balans te brengen kom je in aanraking met de authentieke bron in jezelf. Zo kijken we samen met jou ook zorgvuldig naar de impact van familiepatronen op je relaties en je leven.

Ieder mens heeft familie – in ieder geval een vader en een moeder – en voelt zich op een speciale manier met die familie verbonden, anders dan met vrienden, anders dan met de partner. De Ouder-Kind-relatie is, overal ter wereld, uniek. Het is een relatie die bepalend is voor alle latere relaties in een mensenleven; voor de relatie met jezelf, voor je partnerkeuze, je vriendschappen, de relatie met je kinderen, de relatie met het leven zelf, de relatie met een werkgever, et cetera.

Als je je niet voldoende bewust bent van de invloed van je familiesysteem, ben je niet stevig geworteld, sta je niet stevig op je eigen plek. Je bent dan aan het overleven, in plaats van dat je je eigen leven leeft. Door blokkades of breuken kun je je niet goed vrijmaken. Hierdoor kunnen, naast relationele problemen, allerlei psychosomatische klachten ontstaan, zoals rugklachten slapeloosheid, migraine, maag/darmklachten, auto-immuunziekten, allergische reacties.

ONZE AANPAK
De Relatie Company brengt helderheid in de vaak verst(r)ikkende patronen. Vanuit de driehoek helpen we je de balans tussen lichaam, ratio en de plek binnen de familie te herstellen. Als onzichtbare familiepatronen zichtbaar worden, zijn ze beter hanteerbaar. En de realiteit onder ogen komen werkt helend. Schuld, schaamte en/of slachtofferschap kunnen zo worden omgebogen naar persoonlijke vrijheid en relationele verantwoordelijkheid.

RELATIETHERAPEUT NELLEKE DE HEER:
“De balans tussen lichaam en ratio wordt vaak verstoord door onze plek in het familiesysteem. Kinderen willen graag geven om erkend te worden, maar ouders kunnen dat vaak moeilijk zien. Vooral als zijzelf gebrek aan vertrouwen en erkenning hebben ervaren. De tekorten die hierdoor ontstaan, bestaan soms al generaties lang. Het tekort wordt vaak ‘verhaald’ bij de partner, de werkgever of bij instanties. Maar dit is een onbewust patroon; het is vaak de motor van ons handelen zonder dat we dat zelf zien. Je bent vrij in je eigen keuzes, maar altijd in het besef dat je een kind blijft van je ouders, dat je deel uitmaakt van een familie. Door je bewust te worden van je wortels krijg je een heldere blik op je functioneren in alle gebieden van je leven. Dat is een sterke basis om vanuit te opereren.”

’Ik ben niet verantwoordelijk voor jouw gevoelens, jij bent niet verantwoordelijk voor mijn gevoelens en als ik dat vergeten ben, wil jij me dan helpen her-inneren?’

LICHAAM
De Relatie Company staat voor de driehoek Lichaam, Ratio en Familiesystemen. Met acupunctuur en massage breng je rust in het lichaam en kan de energie weer gaan stromen. Dat is een belangrijke stap in het naar boven brengen van je authentieke bron.

Geluk, liefde en gezondheid hebben geen oorzaak, ze gebeuren vanzelf. Het zijn natuurlijke toestanden van het bewustzijn. Wij mensen voelen ons goed en gezond, zolang de energie door ons heen stroomt. De energie stroomt door het lichaam via een bepaald patroon, de kringloop van het leven, zowel buiten als binnen ons lichaam. Maar die energie kan ook stagneren. Een stagnatie kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld voedsel, emoties of externe koude of hitte.

ONZE AANPAK
De Relatie Company luistert samen met jou naar het verhaal van je lijf. Vanuit driehoek helpen we je de balans tussen lichaam, ratio en de plek binnen de familie te herstellen. Door middel van acupunctuur kunnen stagnaties in de disbalans worden opgelost, zodat de energie weer kan stromen. Elk bewust gekozen acupunctuurpunt is een uitnodiging voor het lichaam om te laten zien wat gezien wil worden. Niet om je beter te voelen, maar om beter te vóélen. Met jezelf en de wereld om je heen. We bieden je daarbij inspiratie uit de natuur, want in de cyclus van het leven staat alles met elkaar in verband om te floreren.

ACUPUNCTURIST MIRJAM SCHARDAM: “Geluk, liefde en gezondheid hebben geen oorzaak, ze gebeuren vanzelf. Het zijn natuurlijke toestanden van het bewustzijn. Wij mensen voelen ons goed en gezond, zolang de energie door ons heen stroomt. De energie stroomt door het lichaam via een bepaald patroon, de kringloop van het leven, zowel buiten als binnen ons lichaam. Maar die energie kan ook stagneren en dan voel je lichamelijke pijn of ongemak. Met accupunctuur kijken we samen hoe we deze stagnatie kunnen oplossen. Door massage en accupunctuur ontstaat er ruimte en rust in het lichaam.”

‘Alle conflicten komen voort uit het conflict in het individu. De echte bron van het innerlijk conflict is het gebrek aan bewustzijn van onze ware natuur, de ene levende waarheid die in ons leeft en waarvan wij alle deel uitmaken.’