Burn-out, wat nu?

Wie aan burn-out denkt, relateert dat vrijwel direct aan werk. Maar in werkelijkheid is burn-out vaak het gevolg van verschillende dingen die niet goed gaan in je leven. Je zou burn-out kunnen zien als een soort kortsluiting in het hoofd. Fysieke uitputting is één van de gevolgen, maar ook op mentaal en spiritueel niveau is er sprake van kortsluiting, misschien wel ‘letterlijker’ dan je zou verwachten. Bij iemand met een burn-out stroomt de energie niet meer goed door het lichaam en concentreert zich in het hoofd. Daarom is het belangrijk de energie weer naar beneden te leiden – naar het hele lichaam, zodat het hoofd zich weer kan verbinden met het hart.

Het In Company Pakket van de Relatie Company richt zich op een hernieuwde verbinding tussen hoofd en hart. In een tijdbestek van twaalf weken werken we daaraan in onze thuisbasis in de Purmer (vlakbij Edam, Volendam, Monnickendam en op 20 kilometer van Amsterdam). We begeleiden we je een nieuw pad op te gaan. Een pad waarop je je beter geaard zult voelen en de vrijheid kunt ervaren je doelen te bereiken.

Vanuit de intergenerationele- systemische benadering heeft burn-out altijd een connectie met trauma, waardóór je je in deze crisis bevindt. Een trauma nestelt zich in je onderbewuste en draag je met je mee, vaak zonder dat je er erg in hebt. Gedurende de kindertijd heb je allerlei overlevingsstrategieën ontwikkeld om het trauma niet te hoeven voelen. Bij een burn-out werken die strategieën niet meer. Dat uit zich in een reeks aan klachten: uitputting, spanning, concentratie- en slaapproblemen, hartkloppingen et cetera. Burn-out gaat niet ‘over’ door aan symptoombestrijding te doen. Iedere cliënt heeft een eigen, uniek klachtenpatroon dat veel zegt over wie je werkelijk bent. Burn-out nodigt je uit om eerlijk naar jezelf te durven en willen kijken. Van daaruit ontstaat er een opening om te onderzoeken wat JIJ nodig hebt om te herstellen. Door terug te gaan naar de basis, kun je opnieuw bouwen. Maar nu vanuit je werkelijke zelf.

‘Wie tot de kern van zijn Zijn en zijn gevoelens durft te gaan heeft een wereld te winnen. Hoe pijnlijk ook, maar diep beneden wacht het goud van liefde en echte levensvreugde’
Gerphil

DE BEHANDELING

De Relatie Company beschouwt burn-out als een crisis die de mogelijkheid biedt tot bevrijding en heling. Ofwel: burn-out kan een sleutel zijn tot het hervinden van je oorspronkelijkheid. Het (h)erkennen van de ‘zegen’ die in burn-out schuilgaat, is essentieel voor de begeleiding naar duurzaam herstel. Werken aan de gevolgen van een burn-out kan daarom nooit een ‘quick fix’ zijn. Je zult op verschillende niveaus moeten werken aan het creëren van bewustzijn. Hierbij draait het om inzicht krijgen in je denkstructuren, bewustwording van hoe je dingen aanpakt en inzicht krijgen in wat goed voor je is.

De Relatie Company werkt vanuit de driehoek ratio, lichaam en familiesysteem. De meerwaarde hiervan zit in de combinatie van al deze elementen, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte en unieke situatie. Bij burn-out, overspannenheid of het overmatig ervaren van stress richt De Relatie Company zich op de combinatie van zowel therapeutische begeleiding (familieopstellingen, (relatie)therapie, traumaverwerking, zingeving en psychologische hulp) als balans brengende ondersteuning (haptonomie, lichaamswerk, acupunctuur, coaching en yoga). Doel is om te gaan leven vanuit je vrije, authentieke Zelf, waardoor je beroep kunt doen op je zelfhelende vermogen. Lees hier meer over het Incompany-pakket of neem direct contact met ons op. Het huis van de Relatie Company staat in de Purmer ( de polder net buiten Edam). Volendam en Monnickendam zijn vlakbij en we zijn prima bereikbaar vanuit heel Waterland. Ook Amsterdam is slechts 20 kilometer verwijderd van onze creatieplek.